Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Dynamisch en bruisend

Veenendaal is een plaats van aanpakken en ondernemen. Als gemeente hebben we een duidelijk profiel van regionale winkelstad, en de economische dynamiek is groot. D66 wil kwalitatieve groei. Een samenleving zonder groei bloeit niet. Groei zorgt voor dynamiek en voor kansen.

Kansen op werk, op zelfstandigheid en zelfverwezenlijking. En heel basaal: groei zorgt voor de middelen om te investeren in onderwijs, in zorg en in elkaar. De komende jaren wil D66 stappen zetten op het gebied van een circulaire economie en
duurzame innovatie. Niet in plaats van de bestaande sectoren, maar ter versterking ervan, en om bij te dragen aan een Veenendaal dat ook in de toekomst nog kan groeien.

Naast de economie zijn cultuur en sport een onmisbaar onderdeel voor de dynamiek in Veenendaal. Als middel tot persoonlijke ontplooiing, maar ook de sleutel voor een bruisende binnenstad. Cultuur ontstaat waar mensen elkaar ontmoeten. Waar ze hun geschiedenis en hun verhalen met elkaar delen. Elkaar en zichzelf uitdagen met nieuwe ervaringen en perspectieven.
Cultuur is het waarderen van je geschiedenis, en met een open blik vooruit kijken naar de toekomst. Of je nu een professionele voorstelling in het theater bekijkt, of zelf zingt in een koor. Cultuur helpt om betekenis en schoonheid te geven aan het leven.

Ook sport en bewegen zorgen voor talentontwikkelling. Het is gezond, het levert plezier op en werkt aanstekelijk. Sport verbindt: mensen met verschillende achtergronden en van alle leeftijden komen met elkaar in contact.

Veenendaal is een plaats van aanpakken en ondernemen.