Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 mei 2018

Nermina Kundić wethouderskandidaat in Soest

Fractievoorzitter Nermina Kundić van D66 Veenendaal zal de Veenendaalse politiek gaan verlaten. Zij is door D66 in Soest voorgesteld als kandidaat-wethouder. Kundić was de afgelopen vier jaar ook wethouder in Veenendaal.

In Soest is gisteren het coalitiekoord door Gemeentebelangen Groen Soest, VVD, CU/SGP en D66 getekend. Tijd voor de partijen om hun wethouderskandidaten naar voren te schuiven. Namens D66 is dat Nermina Kundić.

In Veenendaal kwam Kundić in 2010 in de gemeenteraad, toen D66 daarin terugkeerde. Ze werd fractievoorzitter en het constructief en positief oppositie voeren werd beloond. Kundić werd drie keer uitgeroepen tot Veens raadslid van het jaar, schopte het tot de halve finale van Het Beste Raadslid van Nederland en boekte met D66 in 2014 een verkiezingsoverwinning. Die leidde tot collegedeelname en een wethouderspositie voor Kundić. Als wethouder boekte zij enorme vooruitgang op lastige dossiers als de energietransitie, onderwijshuisbouw en jeugdzorg. De tegenvallende verkiezingsuitslag in maart dit jaar heeft tot gevolg dat in Veenendaal nu andere partijen aan zet zijn, maar Kundić’ kwaliteiten als bestuurder zijn niet onopgemerkt gebleven.

Afdelingsvoorzitter Jasper Aalbers van D66 Veenendaal: Dit is een treurige en een mooie dag voor ons. Nermina is hét gezicht van D66 in Veenendaal. Een topraadslid en een uitstekend wethouder en we gaan haar enorm missen. De rest van Veenendaal ook, geloof ik echt. Maar voor Nermina is het een mooie kans en een goede stap. We weten zeker dat ze met haar overtuigingskracht, dossierkennis en warme persoonlijkheid ook Soest voor zich gaat winnen.”

Veenendaal gaat Nermina Kundić missen, maar Nermina Veenendaal ook: “Ik heb hier zoveel moois meegemaakt. Zoveel belangrijke dingen kunnen doen als raadslid en wethouder, en met zulke fijne mensen mogen samenwerken. Dat laat je niet makkelijk los. Ik kijk er naar uit om in Soest aan de slag te gaan, maar Veenendaal heeft een bijzonder plekje in mijn hart.”

De coalitieonderhandelingen in Soest zijn inmiddels afgerond en Nermina zal op 9 mei worden geïnstalleerd als wethouder.