Steun ons en help Nederland vooruit

Roy Dielemans is sinds 2014 raadslid en deze raadsperiode  benoemd tot fractievoorzitter van D66 Veenendaal. Hij is 31 jaar oud, getrouwd en vader van vier kinderen. Naast zijn werkzaamheden als docent en onderzoeker is hij bestuurslid van D66 Midden-Nederland en van de stichting Trias Neerlandica, die beoogt om door uitwisseling met voormalig Nederlandse gebiedsdelen jongerenparticipatie en wereldburgerschap te stimuleren.

Waarom ben je politiek actief?

“Ieder mens heeft talenten! Vanuit mijn rooms-katholieke geloofsovertuiging geloof ik in het inzetten van mijn ‘talenten’ (Mattheüs 25). Ik ben politiek actief om hiermee een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarnaast zie ik het als een groot voorrecht om als 1 van de 33 raadsleden van Veenendaal namens een groene, duurzame en sociaal-liberale partij het maatschappelijk belang te mogen dienen.”

Waarom kies je voor D66?

“Ik ben lid geworden van D66 vanwege het uitgangspunt van het zelfbeschikkingsrecht. We leven in een multiculturele samenleving met een democratische bestuursvorm. Democratie betekent voor mij niet alleen besluitvorming op basis van een meerderheid, maar juist ook bescherming van het zelfbeschikkingsrecht van alle mensen. Iedereen mag zelf ‘zijn’ wie hij/zij wilt zijn.”

Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?

“Als vader van vier kleine kinderen stel ik voor dat ik ’s nachts niet meer wakker gemaakt word. Als dat dan toch moet, dan graag voor een mooie sportwedstrijd van een groot internationaal toernooi, bijvoorbeeld de Olympische Spelen.”

Maak af: het mooiste aan Veenendaal is…

“De mentaliteit van haar inwoners! Ik ben geboren in Gorinchem, maar Margriet komt uit Veenendaal en daarom wonen we nu hier. Ik voelde me snel thuis in Veenendaal, omdat de mentaliteit van de mensen hier lijkt op die van Gorkummers: no-nonsense en hard werken!”

Meer van Roy Dielemans