Steun ons en help Nederland vooruit

Jelle Hordijk

Penningmeester en Schaduwraadslid

Veenendaal

“D66 is het beste antwoord op populistische partijen die zorgen voor verdere verdeeldheid in Nederland. D66 is ruimdenkend, durft te regeren en staat voor progressieve vooruitgang daarom kies ik voor D66.” Jelle Hordijk windt er geen doekjes om. Deze duizendpoot is al aan het werk als projectmanager tijdens zijn studie, hij is kandidaat-raadslid voor D66 maar Veenendaal kent hem tot nu toe vooral van Escaperoom 0318 dat hij in 2015 begon. Niet voor niets beschrijft hij zichzelf als ambitieus, en ondernemend!

Waarom ben je politiek actief geworden?

“Door te stemmen op een politieke partij kan je in Nederland indirect meebeslissen en dat is prachtig maar mijn mening is genuanceerder dan mijn stem. Door politiek actief te zijn voor D66 krijg ik de kans direct invloed uit te oefenen op besluiten, oplossingen en de politieke agenda want als je iets wilt veranderen dan is er soms meer nodig dan je stem, dan moet je het doen!”

Wat doe je als je niet aan het werk bent of met de politiek bezig bent?

“Fietsen, het liefst zo ver mogelijk: naar Parijs, Schotland of de waddeneilanden bijvoorbeeld.”
Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?

“Liever wordt ik s’ nachts niet wakker gemaakt maar een goed techno feest kan ik s’nachts wel waarderen!”

Maak af: het mooiste aan Veenendaal is…

“…helaas al gesloopt.. Daarmee bedoel ik de kenmerkende Veense gebouwen waar niet veel meer van over is. Gelukkig wordt onze ruimte (mede dankzij D66) ook in goede zin benut; het stadsstrand is hier een prachtig voorbeeld van!”

Meer van Jelle Hordijk