Steun ons en help Nederland vooruit

Geurt-Jan Ploeg

Commissielid

Veenendaal

Het mooiste aan Veenendaal? Dat het de stad steeds beter lukt om een beeld te tonen van alle mensen die er wonen. Aldus Geurt-Jan Ploeg.

Geurt-Jan werkt voor een bank, maar zijn hart ligt bij het groen en bij de muziek. In het verleden was hij onder andere bestuurslid van muziekschool De Muzen.

“Ik maak graag muziek. Het stelt mij in staat om plezier over te brengen. Dat is echt mijn ding! Ook ga ik graag naar culturele kleinschalige evenementen.”

Je beschrijft jezelf als ‘sociaal voelend’. Wat bedoel je daarmee?
“Je kan mij echt wakker maken voor warme intermenselijke gebeurtenissen, waarbij iemand recht uit het hart reageert en daardoor mooie dingen bij een ander teweeg brengt.”

“Ik geloof ook in directe betrokkenheid. Dat levert zoveel meer op dan vanaf de zijlijn roepen dat je het ergens niet mee eens bent. Daarom ben ik politiek actief geworden.”

Waarom kies je voor D66?
“Ik ben altijd al voor “de meeste stemmen gelden geweest”. Daarnaast vind ik dat D66 zich ook verantwoord op ondernemers richt. Maar ook het groene duurzame hart van D66 spreekt me aan. Ik laat de wereld graag groener en duurzamer achter dan ik hem aantrof.”

Meer van Geurt-Jan Ploeg