Steun ons en help Nederland vooruit

Coby van den Heuvel

Voorzitter

Veenendaal

Wie Coby van den Heuvel de afgelopen jaren aan het werk heeft gezien in de Veenendaalse gemeenteraad, zal haar herkennen in de drie woorden die ze gebruikt om zichzelf te beschrijven: betrokken, gepassioneerd en ongeduldig. Na 8 jaar in de gemeenteraad, waarvan ruim vier jaar als fractievoorzitter, heeft ze de Veenendaalse politiek verlaten. Vanwege haar grote inzet voor de fractie heeft Coby dan ook het ere-lidmaatschap van de afdeling ontvangen.

Waarom was je politiek actief?

“Om Veenendaal groener, vrijzinniger en bruisender te maken. En om voorzichtiger met ons cultureel erfgoed om te gaan.”

“Ik kies voor D66 omdat het een liberale partij is met een sociaal gezicht. Het uitgaan van de eigen kracht van mensen, en ze helpen als het echt niet gaat. Een partij die over de lange termijn durft na te denken en ook minder populaire keuzes durft te maken.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb recent de afronding van mijn studie Human Movement Sciences weer opgepakt. Verder sport ik graag – met name hardlopen. Jaarlijks staan ook deelname aan de lokale triatlon en de Weissensee op het programma. En een extra uitdaging zoals dit jaar de (skate-)marathon van Berlijn. Verder heb ik ook dieren die aandacht vragen en krijgen.
Waarvoor ik ’s nachts wakker gemaakt mag worden? Nou, liever niet …., maar voor de vroege start van bijvoorbeeld een Elfstedentocht maak ik graag een uitzondering.”

Wat is het mooiste aan Veenendaal?

“Dat ik binnen vijf minuten hardlopen in het bos ben, in dit geval landgoed Prattenburg. Veenendaal ligt geweldig tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.”

Coby van den Heuvel is de nummer 17 op de lijst van D66 Veenendaal.

Meer van Coby van den Heuvel