Steun ons en help Nederland vooruit

Bart Coster

Commissielid

Veenendaal

Deze student filosofie keerde uit Groningen terug om in Veenendaal kandidaat voor D66 te zijn en is nu vast onderdeel van de fractie en commissielid voor D66 Veenendaal. Bart beschrijft zichzelf als nieuwsgierig, doelgericht en energiek.

Hoe energiek?

Je mag me midden in de nacht wakker maken voor een uitdagende workout op harde rockmuziek.
Ik vind het heerlijk om na een lange dag werken ’s avonds te sporten en alles eruit te gooien. Dat doe ik op de judomat of tijdens gezellige fitness-groepslessen. Echt ontspannen doe ik als ik nieuwe muziek aan het ontdekken ben.

Waarom ben je politiek actief?

De beslissingen die in de gemeenteraad gemaakt worden hebben echte gevolgen voor heel Veenendaal. Door me in te zetten voor goede beslissingen kan ik dus echt wat betekenen voor alle inwoners van Veenendaal, de stad waarin ik ben opgegroeid. Verder ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de onderwerpen die in de politiek allemaal voorbij komen en de vragen die daarachter liggen: wat is eerlijk, en hoe kom je tot een samenleving waar iedereen zich welkom voelt?

En waarom kies je voor D66?

Volgens mij geeft D66 de beste antwoorden op die vragen, en wat misschien nog wel belangrijker is: D66 krijgt het voor elkaar om die idealen ook echt in de praktijk te brengen. D66 weigert kortetermijnpolitiek te bedrijven: wel zo eerlijk voor alle mensen die over dertig of vijftig jaar ook nog leven. Ook bedient D66 niet de belangen van één groep, zoals jongeren, ouderen, rijken, armen, christenen of mensen met een bepaalde etnische achtergrond, maar wil ze dat iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen.

Maak af: het mooiste aan Veenendaal is…

De enorme verscheidenheid aan mensen, die van Veenendaal een mooie en leuke plek maken.

Meer van Bart Coster