Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 juli 2021

D66 Veenendaal en Hassan Saidi niet samen verder

Met spijt deelt D66 Veenendaal mee dat Hassan Saidi niet langer deel zal uitmaken van de fractie van D66. In goed overleg hebben Hassan Saidi en de fractie van D66 Veenendaal besloten de samenwerking te beëindigen. De breuk is veroorzaakt door een verschil van mening wat betreft de regenboogvlag als symbool voor de lhbti-gemeenschap.

D66-fractievoorzitter Youssef Boutachekourt: “Hassan heeft als ervaren collega raadslid in de afgelopen jaren veel voor de fractie, partij en mijzelf betekend. Hij heeft zijn raadswerkzaamheden goed uitgeoefend. Net voor het zomerreces hebben we in goed overleg afscheid van elkaar genomen. Ik wens hem – samen met collega en schaduwraadslid Jelle Hordijk – het allerbeste toe.”

Afdelingsvoorzitter Coby van den Heuvel: “Dit is pijnlijk voor onze fractie en voor onze afdeling. Desalniettemin steunt het bestuur van de afdeling de keuze van de fractie en van Hassan Saidi om de samenwerking te beëindigen. Wij zullen als D66 Veenendaal blijven staan voor vrijheid en gelijkheid. Het moreel steunen van de lhbti’ers met symbolen als een regenboogvlag hoort daar zeker bij.”

Hassan Saidi was sinds 2014 raadslid van D66 Veenendaal. D66 Veenendaal dankt Hassan voor zijn inzet binnen de fractie en de afdeling Veenendaal.